Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Autonomietijd zonne accu

De autonomietijd is die periode gedurende welke de voeding van de verbruikers volledig door de accu wordt verzorgd zonder dat de generator energie levert. Het is nodig rekening te houden met autonomiedagen omdat de zoninstraling niet gelijkmatig over alle dagen van een maand verdeeld is en er dus in een vorm van energie-opslag voorzien moet worden. Naarmate het systeem vaker ook 's winters wordt gebruikt en aan de continu teit van de stroomverzorging hogere eisen worden gesteld, moet met meer autonomiedagen worden gerekend. Gebruikelijk zijn tijden van 3 tot 6 dagen. (bron:Zonne-energie, H.J. Geist).

Accu Solar

Accu voor zonnepaneel

Bij een volledig zelfstandig PV-installatie is een zonne-accu een essentieel onderdeel van het geheel. Alle stroom die niet direct verbruikt wordt, dient tenslotte opgeslagen te worden in de zonne-accu's. Bij een gemiddelde capaciteit zal er altijd gebruik worden gemaakt van meerdere accu's die in serie gekoppeld staan. Doorgaans worden zogenaamde loodaccu's tegepast die een goede prijs/prestatieverhouding hebben en een hoog rendement, zowel bij kleine als bij grote laadstromen. De lood-zonne-accu's met vloeibare elektrolyt zijn enigszins aangepast auto-accu's met versterkte roosterplaten en zijn bestand tegen een driemaal grotere laad/ontlaad cycli en gaan dus tot ddrie keer langer mee.

Standalone of autonome PV installatie

Standalone of autonome PV installatie

Levensduur zonne-accu

De levensduur van een loodaccu met vloeibare elektrolyt zal fors vergroot worden indien het laadproces al begint voordat de accu geheel ontladen is. Daarnaast dient de accu twee of drie keer per jaar enigszins overladen te woden, omdat daardoor het accuzuur in beweging komt en wordt gemengd. (Let echter wel op voor het gevaar van explosieve gasvorming bij overlading, dus goed ventileren !). Er zijn nog andere soorten accu's zoals de lood-gel accu (droge loodaccu) die onderhoudsvrij is en gel bevat in plaats van accuzuur. Wel heeft men hier een speciale laadregelaar nodig omdat deze accu's zeer gevoelig zijn voor overlading.

Een standaard zonne-accu zoals omschreven heeft een levensduur van circa 7 jaar.

Nog een ander soort accu is de zogenaamde tractie-accu die een zeer lange levensduur heeft van circa 15 tot 20 jaar, maar ook wel 2 tot 3 keer zoveel kost als een reguliere accu.

Benodigde cappaciteit

Het energierendement van een zonneloodaccu ligt tussen de 70 à 85 procent, wat betekent dat een zonne-accu van 100Ah circa 70 à 85 Ah kan leveren.

Onderhoud

Een zelfstandig PV-installatie is beduidend onderhoudsgevoeliger dan een netgekoppelde; zo moeten de zonne-accu's elke 6 maanden gecontroleerd en onderhouden worden. De accu's moeten ontdaan worden van stof en schoongemaakt worden om kortsluiting te voorkomen. daarnaast dienen de aansluitklemmen en de hoeveelheid elektroly gecontroleerd en eventueel bijgevuld te worden.

Veiligheid zonne-accu's

Vanwege het zwavelzuur en de kans op vrijkomende explosieve gassen zijn zonne-accu's de gevaarlijkse onderdelen van een standalone PV-installatie. De accu's dienen goed en donker opgeborgen te worden en bescherm te worden tegen bijvoorbeeld wateroverlast om zo electrocutie te voorkomen.

Meer onderdelen van de autonome PV installatie

Meer onderdelen van de autonome PV installatie

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.