Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Benieuwd naar de kosten ? Eerst wat theorie

Een PV of Zonnepanelen installatie biedt veel voordelen, zoals u op deze website hebt kunnen lezen, echter vanzelfsprekend stelt u de vraag: "wat gaat dat allemaal kosten dan ?" . Verderop geven we indicatieve bedragen aan. Belangrijk is echter eerst te kijken welke factoren van invloed zijn op de kosten van zonnepanelen.

Factoren die van invloed zijn op de prijs

  • Hoeveel electriciteit heeft u nodig ? (dit wordt veelal bepaald door het aantal bewoners en de mate van energiezuinigheid van die bewoners)

  • Wat voor soort installatie wenst u ? (gaat het om een standalone-installatie of een installatie die aan het openbare electriciteitsnetwerk is verbonden)

  • Installeert u zelf of laat u het doen ? (zelf installeren is vanzelfsprekend goedkoper)

  • Wat voor soort woning heeft u ? (in geval u laat installeren maakt de bereikbaarheid en het gemak waarmee men de installatie kan uitvoeren wel uit qua kosten)

  • Is er een subsidie en hoe hoog is die subsidie ? (sommige subsidies vergoeden direct een deel van de aankoopsom, andere subsidies bestaan uit een bijdrage per opgewekt KwH)

  • Hoe financiert u de investering (indien u de investering financiert met een uitbreiding van uw hypotheek, dan is de rente fiscaal aftrekbaar)

Gemiddeld verbruik van electriciteit (bron: Nibud)

Aan wat voor hoeveelheid electriciteit heeft u eigenlijk jaarlijks behoefte ? Het gemakkelijkste is dat om af te lezen aan de hand van de jaarlijkse energienota, maar het Nibud heeft richtlijnen opgesteld waaruit gemiddeld verbruik blijkt. Overigens kunt u zelf natuurlijk ook uw woning energiezuiniger maken om dit verbruik naar beneden te krijgen zodat uw electriciteitsbehoefte minder wordt en uw investering ook lager wordt.

Aantal personen in huishouden

Gemidd.gebruik in kWh per jaar

1

2405

2

3533

3

4114

4

4733

5

5337

6

5430

Gem.per huishouden

3480

Hoeveel vermogen heeft u dan nodig ?

Stel uw huishouden bestaat uit een twee partners en 1 kind, 3 personen in totaal dus. Volgens het NIBUD verbruikt u dan jaarlijks gemiddeld 4.114 KwH aan electriciteit.

De productie of generering van een PV-installatie wordt weergeven in zogenaamde kWp. 1 kWp is ongeveer gelijkwaardig aan 975 kWh

Voor een jaarlijks gemiddeld verbruik van 4.114 KwH heeft u dan 4114/975 = 4,21 kWp nodig.

Resumé:
Indien u een huishouden bent, bestaande uit 3 personen dan verbruikt u jaarlijks 4.114 KwH.

Indien u die behoefte voor 100 % wilt dekken met een PV-systeem, dan heeft u 4,21 kWp aan zonnepanelen nodig.

Onderhoudskosten

Aan onderhoudskosten bent u heel weinig kwijt. Eénmalig per jaar loopt u langs de zonnepanelen en haalt er even een doek met warm water overheen. Op zonnepaneel installaties krijgt u trouwens 15 tot 20 jaar garantie, dus veel extra kosten zult u niet hebben.

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig

Wat kost 4,21 kWp aan zonnepanelen dan ?

Nu wordt het lastiger: we kunnen u alleen maar indicaties bieden, aangezien de realiteit is dat er vele factoren zijn die bepalen wat een zonnestroominstallatie kost, maar bovenal is de concurrentie fors waardoor prijzen van zonnepaneelleveranciers en -installateurs flink vari ren. Daarom adviseren wij u altijd meerdere offertes aan te vragen: u zult zien dat er forse prijsverschillen tussenzitten!

Indicatieve kosten PV-installatie 2017/2018

Organisatie

Gewenste kWp

Investering incl. btw & installatie (excl.besparing & subsidie)

Nuon

4,21

€ 7.656,70

Comm.organisatie

4,21

€ 5.200

Eneco

4,21

€ 8.270,00

Gemiddeld

4,21

€ 7.042,23

Ruwweg bent u dus ongeveer € 1.672,73 per kWp kwijt, ofwel € 1.672,73 per 1000 kwH. Indien we het staatje verder aanvullen, dan krijg je indicatief als gemiddelde investering:

Aantal personen in huishouden

Gemidd.gebruik in kWh per jaar

Indicatieve investering incl. installaties, excl. subsidies en besparing

1

2405

€ 4.022,91

2

3533

€ 5.909,75

3

4114

€ 6.881,61

4

4733

€ 7.917,03

5

5337

€ 8.927,36

6

5430

€ 9.082,92

Gem.per huishouden

3480

€ 5.821,10

LET OP ! DIT IS VOOR 100 % ENERGIEBEHOEFTE

Zelf energie opwekken is leuk én voordelig

De bovenstaande berekeningen zijn voor 100 % energiebehoefte en nog excl. subsidies en opbrengsten van teruggeleverde electriciteit. Tevens moet u rekening houden met de verschillen tussen de zonnepaneleninstallateurs. Per situatie kan dat duizenden euro's schelen. Ons advies is dan ook een offerte bij meerdere leveranciers aan te vragen. Dat kunt u automatisch doen door via deze website éénmalig het offerte aanvraagformulier in te vullen: automatisch ontvangt u dan geheel vrijblijvend een offerte inclusief berekeningen en documentatie van maximaal 6 installateurs bij u in de regio.

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.