U bevindt zich hier: HOME » HOE NU VERDER? » Subsidies 2011

Subsidies

Subsidieregeling 2011 is bekend !

Betalingsregeling zonnepanelen
Betalingsregeling zonnepanelen

Op 1 juni jl. heeft het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bekendgemaakt dat de nieuwe subsidieronde voor zonne-energie apparaten ingaat per 1 juli 2011. Het gaat dan om de zogenaamde SDE regeling-regeleing. de regeling is geopend van 1 juli tot 30 december 2011 en heeft de volgende kenmerken:

Nr. Omschrijving
1 Er is één integraal budgetplafond
2 De verschillende technologieën worden gefaseerd opengesteld
3 Er is een maximum basisbedrag (15ct/kWh voor hernieuwbare electriciteit en 104/ct/Nm3 voor hernieuwbaar gas)
4 Er wordt een vrije categorie geïntroduceerd

Hoe krijg je subsidie(s) ?

Het beste is om de aanvraag en afhandeling van subsidie door een zonnepanelen-installateur te laten doen, gezien de complexiteit en de eisen die er door de overheid worden gesteld. Sowieso moet een installateur stukken overleggen, maar ook aan bepaalde eisen voldoen. Het gemakkelijkste is om dat direct in een offertefase aan te geven.

Meerdere soorten subsidies

Ter stimulering van de investering in zonnepaneelsystemen worden in Europa door overheden subsidies gegeven. Deze hebben meestal de vorm van een extra vergoeding per kwH aan electriciteit dat u teruglevert aan het openbare electriciteitsnetwerk. Andere soorten subsidies worden gegeven in de vorm van een lagere btw (bijvoorbeeld 6 % in plaats van 19 %) of stimuleringsregelingen op de verkoop van zonnecellen. Ook willen fabrikanten en energiebedrijven nogal eens 'stunten' met grote kortingen op zonnepanelen-installaties. Hieronder een overzicht:

Soorten subsidies

  • gemeentelijk subsidies
  • provinciale subsidies
  • landelijkse subsidies
  • Europese subsidies
  • Fabrikanten subsidies
  • Energiebedrijf subsidies

Gratis offertes zonnepanelensysteem aanvragen

  • Gratis Internet Offerte zonnepanelen aanvragen

    Uit ervaring weten we dat prijzen voor levering en installatie van zonnepanelensystemen sterk kunnen variŽren. Door het aanvragen van offertes kunt gemakkelijk prijzen en systemen vergelijken. Door ons offerte-aanvraag formulier volledig in te vullen vraagt u in 1 keer bij maximaal 6 regionale zonnepaneleninstallateurrs een indicatieve offerte aan.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie