U bevindt zich hier: HOME » HOE NU VERDER? » Subsidies 2012

Subsidies

Subsidieregeling 2012 is bekend !

Betalingsregeling zonnepanelen
Betalingsregeling zonnepanelen

18 juni 2012: 15 % SUBSIDIE ZONNEPANELEN VANAF 1 JULI 2012: particulieren kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Men ontvangt 15 % van het aankoopbedrag terug tot een maximum van € 650. Er is een budget van € 22 miljoen voor 2012 (circa 30.000 subsidies) en een budget van € 30 miljoen voor 2013.

25 mei 2012: Details Lente-akkoord bekend: De subsidie voor zonnepanelen wordt vanaf 1 juli 2012 in gang gezet met een budget van 20 miljoen euro. Kleinverbruikers kunnen 15 procent korting krijgen met de subsidie op de aanschaf van zonnepanelen.

Energiesubsidiewijzer.nl

Een overzicht van alle mogelijke subsidies in uw buurt vindt u op de website Energiesubsidiewijzer die is ontwikkeld door de overheid. Dit is niet altijd even overzichtelijk en gemakkelijk voor de standaardconsument om te achterhalen. Een uitstekend alternatief is om diverse offertes bij lokale en regionale zonnepaneleninstallateurs aan te vragen. Zij zijn veelal uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden (zie ook het volgende stuk).

Hoe krijg je regionale subsidie(s) ?

De lokale en regionale zonnepaneleninstallateurs zijn het beste op de hoogte van wat voor subsidies er door uw gemeente en provincie worden gegeven. Ook de aanvraag en afhandeling van subsidie kunt u het beste door een zonnepanelen-installateur te laten doen, gezien de complexiteit en de eisen die er door de overheid worden gesteld. Sowieso moet een installateur stukken overleggen, maar ook aan bepaalde eisen voldoen. Het gemakkelijkste is om dat direct in een offertefase aan te geven.

Meerdere soorten subsidies

Ter stimulering van de investering in zonnepaneelsystemen worden in Europa door overheden subsidies gegeven. Deze hebben meestal de vorm van een extra vergoeding per kwH aan electriciteit dat u teruglevert aan het openbare electriciteitsnetwerk. Andere soorten subsidies worden gegeven in de vorm van een lagere btw (bijvoorbeeld 6 % in plaats van 19 %) of stimuleringsregelingen op de verkoop van zonnecellen. Ook willen fabrikanten en energiebedrijven nogal eens 'stunten' met grote kortingen op zonnepanelen-installaties. Hieronder een overzicht:

Soorten subsidies

  • gemeentelijk subsidies
  • provinciale subsidies
  • landelijkse subsidies
  • Europese subsidies
  • Fabrikanten subsidies
  • Energiebedrijf subsidies

Gratis offertes zonnepanelensysteem aanvragen

  • Gratis Internet Offerte zonnepanelen aanvragen

    Uit ervaring weten we dat prijzen voor levering en installatie van zonnepanelensystemen sterk kunnen variŽren. Door het aanvragen van offertes kunt gemakkelijk prijzen en systemen vergelijken. Door ons offerte-aanvraag formulier volledig in te vullen vraagt u in 1 keer bij maximaal 6 regionale zonnepaneleninstallateurrs een indicatieve offerte aan.

5 redenen om een gratis offerte aan te vragen

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie