U bevindt zich hier: HOME » HOE NU VERDER? » Subsidies 2013

Subsidies

Dubbele subsidie

Voor 2013 verstrekt de overheid twee subsidies: een 15 % subsidie op de aanschaf van een systeem én een korting van 15 % op de te betalen btw over de installatie van het systeem. Deze combinatie van subsidies betekent dat zonnepanelensystemen heel rendabel worden, zeker in combinatie met de historisch lage prijzen.

Aanschafsubsidie 15 %

Betalingsregeling zonnepanelen
Betalingsregeling zonnepanelen

VOOR 2013 IS DE SUBSIDIE NIET MEER BESCHIKBAAR. VEEL ZONNEPANELEN INSTALLATEURS EN FABRIKANTEN GEVEN ECHTER TER COMPENSATIE DIT BEDRAG (MAX. € 650) DIRECT ALS KORTING !

BTW-korting van 15 %

In het regeerakkoord is vastgelegd dat de BTW voor de aanschaf en installatie van zonnepanelensytemen verlaagd wordt van 21 % naar slechts 6 %. Staatssecretaris Weekers heeft aangegeven dat ook de installatie van de zonnepanelen onder de 6 % btw regeling valt (regeling is per 1 maart 2013 ingegaan). Doe daar uw voordeel mee !

Fiscaal Aftrekbaar

In veel gevallen is de investering in zonnepanelen-systemen aftrekbaar van de inkomstenbelasting en zijn er voor bedrijven nog meer regelingen zoals bijvorobeeld e Energie-investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving zoals deze in de VAMIL-regeling is vastgelegd.

Soorten subsidies

  • gemeentelijk subsidies
  • provinciale subsidies
  • landelijkse subsidies
  • Europese subsidies
  • Fabrikanten subsidies
  • Energiebedrijf subsidies

7 maart 2013: Duurzaamheidslening Oud-Beijerland

Er zijn op overheidsniveau vaak verschillende mogelijkheden voor zowel subsidies als leningen. Als voorbeeld geven wij de gemeente Oud-Beijerland die duurzaamheidsleningen verstrekt voor het renoveren en verduurzamen van de woning voor het vaste lage rentetarief van slechts 3 %. Informeer ook eens bij uw eigen gemeente naar de mogelijkheden !

Subsidies voor bedrijven

Naast de gemelde subsidies voor de particuliere sector zijn er ook aantrekkelijke stimuleringsregelingen voor het bedrijfsleven waarvan de meest bekende de zogenaamde VAMIL en MIA -regelingen zijn. Hierbij kan een bedrijf willekeurig de investering in zonnepanelen afschrijven. Dat heeft een dempend effect op de te betalen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Energiesubsidiewijzer.nl

Een overzicht van alle mogelijke subsidies in uw buurt vindt u op de website Energiesubsidiewijzer die is ontwikkeld door de overheid. Dit is niet altijd even overzichtelijk en gemakkelijk voor de standaardconsument om te achterhalen. Een uitstekend alternatief is om diverse offertes bij lokale en regionale zonnepaneleninstallateurs aan te vragen. Zij zijn veelal uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden (zie ook het volgende stuk).

Gratis offertes zonnepanelensysteem aanvragen

  • Gratis Internet Offerte zonnepanelen aanvragen

    Uit ervaring weten we dat prijzen voor levering en installatie van zonnepanelensystemen sterk kunnen variŽren. Door het aanvragen van offertes kunt gemakkelijk prijzen en systemen vergelijken. Door ons offerte-aanvraag formulier volledig in te vullen vraagt u in 1 keer bij maximaal 6 regionale zonnepaneleninstallateurrs een indicatieve offerte aan.

Hoe krijg je regionale subsidie(s) ?

De lokale en regionale zonnepaneleninstallateurs zijn het beste op de hoogte van wat voor subsidies er door uw gemeente en provincie worden gegeven. Ook de aanvraag en afhandeling van subsidie kunt u het beste door een zonnepanelen-installateur te laten doen, gezien de complexiteit en de eisen die er door de overheid worden gesteld. Sowieso moet een installateur stukken overleggen, maar ook aan bepaalde eisen voldoen. Het gemakkelijkste is om dat direct in een offertefase aan te geven.

5 redenen om een gratis offerte aan te vragen

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie