Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Laadregelaar: stroomverzorging

Zonnevlam

Zonnevlam

Een betrouwbare stroomverzorging binnen een zelfstandige PV-installatie wordt geregeld door een zogenaamde laadregelaar. Dit apparaat is het verbinnende element tussen de zonnegeneratuur, de accu en de verbruikers. In essentie stemt de laadregelaar de spanning van de zonnegenerator af op de spanning van de zonne-accu's. Het bechermt de zoo-accu's tegen overbelading of ontlading.

Laadregelaar zonnepaneel schema

Standalone of autonome PV installatie

Standalone of autonome PV installatie

Beveiliging tegen ontlading

Solar panelen

Solar panelen

Bij geringe zoninstraling (en uiteraard in het donker) zakt de generatorspanning ,in zodat (zonder tegenmaatregelen) de accu via de zonnegenerator zou worden ontladen. Om dit te voorkomen moet een sperdiode worden gebruikt (voor zover die niet standaard in de laadregelaar is ge ntegreerd). (bron: Zonne-energie, H.J. Geist)

Laadregelaar zonnepaneel

Bediening omvormer

Bediening omvormer

Een veelgehoorde foutieve aanname is dat de laadregelaar direct een verbinding met zonnepanelen heeft. Dat is niet zo: de (gekoppelde) zonnepanelen staan hun energie af aan een zogenaamde zonne-generator, die het omzet in zonnestroom. Deze zonnestroom wordt weer aangeboden aan de laadregelaar. Via een omvormer wordt de gelijkstroom weer omgezet in wisselstroom, zodat huishoudelijke apparaten daarop kunnen functioneren.

Laadregelaar: bron van informatie

zonverlichting

zonverlichting

Naast de bescherming van de accu's tegen overbelading en ontlading, verstrekt een laadregelaar ook waardevolle informatie over de staat waarin de gehele PV-installatie zich bevindt en eventueel kan het dienen als een meter met daaraan bijvoorbeeld gekoppeld betalingsinformatie, zodat bijvoorbeeld de electriciteitskosten van een verhuurde vakantiewoning doorberekend kunnen worden. (bron: Solar Generation 6, EPIA)

Meer onderdelen van de autonome PV installatie

Meer onderdelen van de autonome PV installatie

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.