11 april 2013 : 2/3 Nederlanders wil zonnepanelen

Op Z24.nl wordt geschreven dat tweederde van de Nederlands geïnteresseerd is in zonnepanelen en wel dusdanig geïnteresseerd dat men bereid is om tegen de juiste prijs en voorwaarden deze installaties ook daadwerkelijk te willen kopen. Deze informatie is afkomstig van de Eneco Energie Monitor.

Schone en onuitputtelijke energie

Zonne energie is gratis, schoon en onuitputtelijk en heeft daarom een veel grotere en interessantere toekomst dan de fossiele brandstoffen hebben. Door de snelle technologische ontwikkeling en de prijsdaling van zonnepanelen in 2012 en 2013 is een zonnepaneelinstallatie financieel een gunstige zaak geworden waarbij besparingen groot zijn en de terugverdientijd beperkt. Reeds binnen 7 tot 12 jaar wordt de gehele installatie terugverdiend (berekend op prijzen van 2013) en voor de restant van de levensduur van de installatie (totaal levensduur is circa 25 tot 30 jaar) betaalt u geen tot minimale electriciteitskosten.

Daarnaast zorgen zonnepanelen ervoor dat uw woning als energiezuiniger wordt aangemerkt waardoor het Energielabel van uw woning verbetert en de waarde van uw woning stijgt.

Onafhankelijk van tariefsstijgingen

De gemiddelde Nederlander blijkt het bijzonder prettig te vinden om niet de speelbal te zijn van tariefstijgingen van Energiebedrijven en van de accijnsverhogingen van de overheid. In de afgelopen 15 jaar zijn de energieprijzen met maar liefst 120 % gestegen ten opzichte van een gemiddelde prijsstijging van 35 % van andere producten en diensten zo blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie