19 feb 2013: zonnepanelen Scheuten Solar brandgeva

Mogelijk brandgevaar bij zonnepanelen

Stargate
Stargate

Het ANP meldt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat er mogelijk brandgevaar ontstaat bij de toepassing van bepaalde zonnepanelen van het bedrijf Scheuten Solar dat verleden jaar failliet is gegaan. Het gaat om de volgende panelen:

  • P6-48 (Multisol)
  • P6-54 (Multisol)
  • P6-60 (Multisol)
  • P6-66 (Multisol)

Fouten in aansluitbox

Bekabeling zonnepaneel
Bekabeling zonnepaneel

De aansluitbox (junction box) op de panelen is mogelijkerwijs gebrekkig en kan kortsluiting veroorzaken.

Wat te doen ?

Stel u heeft een of meerdere van deze panelen op het dak staan: dan dient u deze buiten werking te stellen door de betreffende groepsschakelaar over te halen in uw meterkast, de zekering te verwijderen of (indien aangesloten via een converter) de stekkerverbinding los te halen.

De volgende stap is contact opnemen met de installateur die de panelen heeft aangesloten of een andere installateur.

Het heeft geen zin het bedrijf Scheuten Solar aansprakelijk te stellen aangezien deze vorig jaar failliet is gegaan. Wel is het mogelijk een claim bij de curator van het bedrijf in te dienen.

(bron:ANP/Nu.nl)

Het belang van kwaliteit

Foutieve zonnepanelen of zonnepanelen die op een foutieve manier zijn geïnstalleerd zullen nooit het rendement behalen dat het zou moeten en er bestaat dus een mogelijkheid op kortsluiting met als gevolg zelfs brand.

Bij uw keuze voor een zonnepanelensysteem is het daarom belangrijk om goed informatie in te winnen, uitgebreide documentatie aan te vragen en in zee te gaan met een ervaren installateur.

Meerdere offertes aanvragen

Zoals wij meerdere malen aangeven op deze website is het essentieel om meerdere offertes aan te vragen voor een zonnepaneelsysteem aangezien er meerdere merken, aansluitmogelijkheden en installateurs zijn. Daarnaast kan het natuurlijk ook flink geld schelen.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie