21 mrt 2013: Productie zonne-energie afgelopen jaa

21 mrt 2013: Zonenergie grote vlucht in Nederland

De NOS meldt dat in het 2012 in Nederland 260 Megawatt zonnestroom is geproduceerd, wat een verdubbeling is van 2011. Deze getallen worden gebaseeerd op een onderzoek van Kema, Onderzoekscentrum Nederland en nog vijf andere organisatie.

Ook het MKB kiest voor zonnepanelen

Niet alleen partikulieren stappen over op zonne energie, maar ook veel bedrijven in het Midden en Klein Bedrijf stappen over op zonnestroom. Naast de reguliere subsidies hebben bedrijven vaak aantrekkelijke fiscale mogelijkheden zoals het versneld afschrijven op zonnepaneelinstallaties op basis van de VAMIL - regeling.

Ook de onzekerheid met betrekking tot de ontwikkeling van de energieprijzen in de komende jaren noopt veel ondernemers om het heft in eigen handen te nemen zodat men zelfvoorzienend en onafhankelijk wordt van energieleveranciers en de overheid (besparing op onder andere vastrecht).

Beeld van buitendeel van een zonneboiler
Beeld van buitendeel van een zonneboiler

Goedkopere panelen

Door technologische ontwikkeling, betere productiemethodes en grotere concurrentie wordt de aanleg van een zonnepanelen installatie steeds goedkoper en daardoor steeds aantrekkelijker.

Sinds 2008 is de prijs voor een zonnepaneelinstallatie mt bijna 70 procent gedaald.

Groei werkgelegenheid

De werkgelegenheid was eind 2012 1500 banen in de zonnepanelen-industrie en de verwachting is dat dat zal groeien naar 10.000 banen in 2020 en ruim 40.000 banen in 2050.

(bron:www.nos.nl)

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie