22 juli 2013: Huis met PV installatie meer waard

Huis met zonnepanelen meer waard

Onderzoek Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit van Eindhoven heeft onderzocht in hoeverre de aanwezigheid van een PV-installatie (zonnepanelensysteem) bij een woning invloed heeft op de interesse van potentiële huizenkopers. Hieronder vindt u beknopt de resultaten van het onderzoek.

78 %: Veel aantrekkelijker

Het blijkt dat maar liefst 78 % van de repondenten aangeeft dat een koopwoning aantrekkelijker wordt gevonden indien zonnepanelen aanwezig zijn en zorg dragen voor (een deel van) de elektriciteitsvoorziening. Deze 78 % van de ondervraagden gaf ook aan meer te willen betalen voor een woning die zonnepanelen op het dak heeft.

€ 7.000 meer waard

De respondenten gaven aan dat een woning in hun ogen circa € 7.000 meer waard wordt indien het zonnepanelen heeft. Dat komt grofweg overeen met de aanschafprijs voor een compleet systeem.

Gunstige investering

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat het investeren in zonnepanelen lonend is ook indien men binnen afzienbare tijd wil verhuizen. Ondanks dat het systeem dan wellicht nog niet compleet is terugverdiend zal het zichzelf compleet terugverdienen door de hogere verkoopwaarde van de woning.

Waarom zonnepanelen ?

Meer nieuws

« 1 2 3

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie