5 mrt 2012: Energie 120 procent gestegen (CBS)

2012: 9 procent duurder dan 2011

Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (www.cbs.nl) wordt aangegeven dat in januari 2012 een huishouden gemiddeld € 156 kwijt is aan gas en elektricititeit, wat een stijging is van 9 % ten opzichte van de maand januari van 2011. Deze erg forse stijging wordt grotendeels veroorzaakt door de stijging van de leveringskosten van gas die weer afhnakelijk is van de olieprijs die in 2011 sterk is gestegen. Ook de stijging van de transportkosten en energiebelasting van de elektriciteit droegen flink bij.

120 % stijging in 15 jaar

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat in de periode van 1997 tot en met 2012 de energieprijzen met maar liefst 120 procent (!) zijn gestegen terwijl de gemiddelde stijging van andere goederen en diensten met slechts 35 procent zijn gestegen !

Stijging energieprijzen=gunstig voor zonnepanelen

Door de meer dan gemiddelde stijging van de energiekosten wordt de toepassing van een zonnepaneleninstallatie of een zonneboiler installatie voor veel huishoudens nog interessanter aangezien de jaarlijkse besparing op de daadwerkelijke kosten voor energie steeds groter wordt.

Lees hier verder over de kosten en terugverdientijd van zonnepanelen.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie