MT 8 april 2011 : Voor niets gaat de zon op

In het blad Management Team (MT) van 8 april 2011 verscheen een artikel over Gratis Zonnepanelen. Hierbij werd beschreven dat Energiebedrijf Greenchoice in samenwerking met fabrikant De Zonnefabriek gratis zonnepanelen verstrekt aan partikulieren onder de voorwaarde dat deze zich voor 20 jaar verbinden aan Greenchoice. Hierbij dient de klant 20 jaar lang het nu geldende tarief voor zonnestroom te betalen. Op deze manier worden zonnepanelen gemakkelijk betaalbaar en financierbaar én zonder subsidie !

500 PV installaties in Noord-Holland

Deze actie met gratis zonnepanelen beperkt zich tot 500 PV installaties in Noord-Holland met een gecombineerde maximale oppervlakte van 8000 m2. Stichting DOEN van de Postcodeloterij investeert ook in het project, dus helemaal vrij van een - indirecte - subsidie is het project niet.

Standaard 10 zonnepanelen

Standaard bestaat het aangeboden zonnepanelensysteem uit 10 stuks zonnepanelen inclusief installatie die voor een energie-oprbengst van 1950 Kilowattuur per jaar moeten zorgen. Dat is iets meer dan de helft van wat een gemiddeld huishouden jaarlijks gebruikt. Voor de stroom die de klant direct verbruikt betaalt deze een vaste prijs van 23 eurocent en dat voor een periode van 20 jaar. Het is dus niet zo dat in dit geval de zelf opgewekte zonnestroom gratis is: men moet daarvoor betalen, want dat is de manier waarop de panelen gefinancierd worden.

Na 20 jaar samenwerking wordt u eigenaar

Na 20 jaar wordt u eigenaar van de panelen en is de opbrengst c.q. besparing voor u. Greenchoice geeft aan dat de levensduur van de zonnepanelen circa 30 jaar is, waardoor u nog 10 jaar kunt profiteren.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie