Voordelen voor de maatschappij

Zonne-energie is goed voor een land

De benutting van zonne-energie heeft vijf grote algemene voordelen voor de gemeenschap:

1. Minder schadelijk voor het milieu

De energie die benodigd is om een compleet PV-systeem te fabriceren wordt gemiddeld gecompenseerd door het besparen van energiekosten binnen 1 tot 3 jaar. Sommige nieuwe generatie technologiën doen er slechts 6 maanden over. PV-installaties hebben een gemiddelde levensduur van minstens 25 jaar, waardoor er veel meer energie wordt gegenereerd dan dat het heeft gekost om die betreffende installatie te produceren.

2. Verbeteren van het electriciteitsnetwerk

PV-installaties kunnen op elke locatie binnen het netwerk geplaatst worden, zowel gecentraliseerd als gedecentraliseerd, maar ook op verafgelegen plaatsen functionerend als een standalone of autonome PV-installatie. Zonne-energie is dus een waardevolle aanvulling op het huidige electriciteitsnetwerk.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

3. Het maakt steden groener

40 % van alle dagen en 15 % van alle gevels in de Europese Gemeenschap zijn geschikt voor de installatie van PV-systemen. Dat betekent dat er momenteel voldoende ruimte is om technisch 40 % van de electriciteitsbehoefte in 2020 te voorzien, zonder dat er nieuwe fabrieken e.d. hoeven te worden gebouwd. Dit maakt steden groener. Daarnaast kunnen bepaalde fabrieken verwijderd worden omdat ze niet langer meer nodig zijn.

4. Geen grenzen

Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden van het gebruik van zonn-energie. Zo is de bron onuitputtelijk, maar zijn de technische mogelijkheden nog lang niet allemaal benut en worden er continu nieuwe technologiën ontwikkeld om zonne-energie nog beter te benutten, zoals bijvoorbeeld sprays die zonnecellen bevatten, filmlagen die zonne-energie kunnen benutten, ramen die als zonnepaneel functioneren etc.

5. Vermindering uitstoot CO2

Al deze ontwikkelingen hebben een groei van de benutting van zonne-energie tot gevolg en dat heeft weer het enorme voordeel dat de wereldwijde uitstoot van CO2 wordt verminderd.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie