Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Optimale prijs/kwaliteit bepaalt beste zonnepaneel

Wat de beste zonnepaneel voor u is, hangt compleet af van uw situatie en uw wensen. Het is zonder meer waar dat er verschil is tussen de opbrengst van de ene zonnecel en de andere is. Echter is dat wel vaak gekoppeld aan een hogere prijs. Uiteindelijk is de prijs/kwaliteit-combinatie toch bepalend. Het verschil in kwaliteit uit zich namelijk vooral in de opbrengst ofwel rendement van desbetreffende zonnecel. Dat vertaalt zich weer in een prijs per kwH en die bepaalt uiteindelijk of de zonnepanelen het beste zijn.

Niet alleen zonnepanelen zijn van belang

Een PV-installatie is zo goed als het zwakste onderdeel. Ook al heeft u A-klasse zonnepanelen: op het moment dat uw omvormer of zonne-accu's of meter of bedrading niet goed werkt of van goede kwaliteit is zult u geen goed rendement kunnen behalen. Zeker een omvormer is een apparaat dat 24 uur per dag hard moet werken om stroomwisselngen op te vangen en door te voeren. Waar de levensduur van zonnepanelen minstens 25 jaar is, zo heeft een omvormer een gemiddelde levensduur van 12 à 13 jaar: de helft dus.

CE-normen

Zonnepanelen worden veel geproduceerd conform CE en IEC61215 geproduceerd.

ISO-normen

ISO 9001 en de milieucertificering ISO 14001 zijn de gewenste protocollen die gevolgd moeten worden tijdens de productie.

Is het ene zonnepaneel beter dan het andere ?

Ja, er is wel degelijk verschil tussen de ene zonnepaneel en de andere. Niet alleen is er verschil tussen zonnepanelen, maar ook andere belangrijke items als omvormers, zonne-accu's, bedrading, etc. die bepalen of een systeem goed functioneert of niet.

Monokristallijn

Monokristallijne zonnecel

Monokristallijne zonnecel

Monokristallijne zonnecellen zijn zuiverder van aard dan polykristallijne en hebben een hoger rendement. In die zin zijn ze ook beter.

Polykristallijn

Polykristallijne zonnecel

Polykristallijne zonnecel

In tegenstelling tot het egaal zwarte en geordende van de monokristallijne zonnecellen, kenmerken polykristallijne zonnecellen zich door hun chaotische schervenpatroon.

Amorf

Amorfe zonnecel

Amorfe zonnecel

Amorfe zonnecellen zijn de goedkoopste en zijn uit niet-kristallijn silicium vervaardigd en bieden daardoor minder rendement, dus maken deze zonnecellen gezamenlijk als zonnepaneel een minder hoogwaardig produkt.

Verschillende leveranciers & zonnepanelen

Zoals in elke branche is de ene leverancier de andere niet en zijn er grote kwalitatieve en financi le verschillen tussen de verschillende soorten zonnepanelen die aangeboden worden. Juist daarom is het goed om middels offertes verschillende belangrijke factoren te vergelijken, zoals aanschafprijs, rendement van het systeem, levensduur en de inhoud en duur van de garantie.

Wees daarom verstandig en vraag voor dit soort belangrijke en kostbare beslissingen meerdere offertes aan bij verschillende regionele zonnepaneelleveranciers en -installateurs.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) 


Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.