Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Zonne-energie is goed voor een land

De benutting van zonne-energie heeft vijf grote algemene voordelen voor de gemeenschap:

1. Minder schadelijk voor het milieu

De energie die benodigd is om een compleet PV-systeem te fabriceren wordt gemiddeld gecompenseerd door het besparen van energiekosten binnen 1 tot 3 jaar. Sommige nieuwe generatie technologi n doen er slechts 6 maanden over. PV-installaties hebben een gemiddelde levensduur van minstens 25 jaar, waardoor er veel meer energie wordt gegenereerd dan dat het heeft gekost om die betreffende installatie te produceren.

2. Verbeteren van het electriciteitsnetwerk

PV-installaties kunnen op elke locatie binnen het netwerk geplaatst worden, zowel gecentraliseerd als gedecentraliseerd, maar ook op verafgelegen plaatsen functionerend als een standalone of autonome PV-installatie. Zonne-energie is dus een waardevolle aanvulling op het huidige electriciteitsnetwerk.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

3. Het maakt steden groener

40 % van alle dagen en 15 % van alle gevels in de Europese Gemeenschap zijn geschikt voor de installatie van PV-systemen. Dat betekent dat er momenteel voldoende ruimte is om technisch 40 % van de electriciteitsbehoefte in 2020 te voorzien, zonder dat er nieuwe fabrieken e.d. hoeven te worden gebouwd. Dit maakt steden groener. Daarnaast kunnen bepaalde fabrieken verwijderd worden omdat ze niet langer meer nodig zijn.

4. Geen grenzen

Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden van het gebruik van zonn-energie. Zo is de bron onuitputtelijk, maar zijn de technische mogelijkheden nog lang niet allemaal benut en worden er continu nieuwe technologi n ontwikkeld om zonne-energie nog beter te benutten, zoals bijvoorbeeld sprays die zonnecellen bevatten, filmlagen die zonne-energie kunnen benutten, ramen die als zonnepaneel functioneren etc.

5. Vermindering uitstoot CO2

Al deze ontwikkelingen hebben een groei van de benutting van zonne-energie tot gevolg en dat heeft weer het enorme voordeel dat de wereldwijde uitstoot van CO2 wordt verminderd.

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.