Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Netgekoppeld PV systeem

Een netgekoppeld PV systeem is een zonnepanelen systeem dat het meest wordt gebruikt in Nederland en Belgi . Dit systeem is goedkoper dan een standalone versie en biedt verschillende voordelen, te weten:

Netgekoppelde PV installatie

Netgekoppelde PV installatie

Voordelen netgekoppeld t.o.v. autonoom

 • kleinere investering in verband met ontbreken van noodzaak voor zonne-accu's en laadregelaar

 • veel minder onderhoud dan een standalone versie

 • altijd capaciteit: bij meer stroombehoefte dan het systeem kan leveren, sprint het openbare netwerk van energiebedrijven bij

 • financieel voordeel 1: bij meer stroomopwekking dan nodig is, neemt het energiebedrijf de extra stroom af tegen een vergoeding

 • financieel voordeel 2: bij elke opgewekte KwH krijgt u een subsidiebedrag van de overheid

 • 12 maanden per jaar stroom, ongeacht zonlichtsituatie

 • u hoeft niet 100 % zelfvoorzienend te zijn, dus een kleinere installatie voor een kleiner budget is mogelijk

 • bij een standalone PV-installatie moet er een backup-faciliteit gecre erd worden middels bijvoorbeeld een dieselgenerator (alleen in die gevallen waarbij 12 maanden per jaar electriciteit is gewenst)

Maak uw keuze

Aansluiting op het net

De aansluiting op het openbare electriciteitsnetwerk is een belangrijk onderdeel

Electriciteitsmeter

Software zonnepanelen

Software zonnepanelen

Indien u aangesloten wordt op het openbare electriciteitsnetwerk, dient u een andere meter te hebben. In Nederland moet u ofwel twee meters hebben, één die de stroom meet die u afneemt van het openbare netwerk en één die meet hoeveel stroom u heeft geleverd aan het openbare netwerk ofwel een gecombineerde meter die zowel afgenomen als geleverde stroom meet.

Salderen

Salderen is de offici le term waarmee Energiebedrijven de door u afgenomen stroom verrekenen ofwel salderen met de door u teveel opgewekte en bij de Energiebedrijven aangeleverde electriciteit. Energiebedrijven zijn wettelijk verplicht om de eerste 3.000 tot 5.000 kWh te salderen. Indien u daarboven levert, dan ontvangt u een netto-vergoeding, die per energiemaatschappij afwijkt.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.