Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Hellingshoek zonnepanelen 

Wat is de hellingshoek ?

Met de hellingshoek of elevatie wordt het aantal graden aangegeven ten opzichte van een horizontaal vlak.

Wat is azimut ?

Met azimut wordt de hoek bedoeld die in het horizontale vlak een bepaalde richting met de richting van het noorden maakt, ofwel als het Noorden een Azimut van 0 graden heeft, dan is het Zuiden 180 graden, het Oosten is Azimut 90 en het Westen is Azimut 270 graden. Azimut is een begrip uit de astronomie.

Optimale hellingshoek en azimut in Nederland

In de Benelux is de optimale hellingshoek 30 graden en de optimale Azimut is 180 graden, ofwel pal richting Zuiden. Voor een vast PV systeem (dus zonder volgmechanisme richting zon) geven deze specificaties de maximale opbrengst. Natuurlijk kan dat in uw geval betekenen dat de panelen dan wellicht niet optimaal staan, maar bijvoorbeeld gehinderd worden door een schoorsteen of grote boom. Speficieke omstandigheden vereisen aanpassingen van de optimale hellingshoek en azimut.

Verlies bij afwijkende hellingshoek

Indien de Azimut pal Zuiden is dan heeft u bij een hellingshoek van 30 graden 100 procent opbrengst. Op het moment dat u de hellingshoek wijzigt naar bijvoorbeeld 0 graden (horizontaal) dan bedraagt de energie-opbrengst nog 93 %, bij een hellingshoek van 60 graden bedraagt deze nog 91 procent, maar bij een verticale plaatsing (hellingshoek 90 graden) is het rendement al veel minder geworden: nog slechts 68 procent.

Minst optimale opstelling

De minst optimale of renderende opstelling verkrijgt u bij een Azimut van 90 graden of 270 graden (dus richting Oosten of Westen) en een hellingshoek van 90 graden (dus verticaal).

Uw energie-opbrengst is dan nog slechst 55 % ten opzichte van de meest optimale configuratie.

Zo ziet u dat bij een verkeerde plaatsing u het rendement bijna halveert !

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?


Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.