Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Wat is een Energielabel ?

Een Energielabel is een letter die aangeeft wat de energiezuinigheid van een bepaald produkt is. Energielabels zijn bijvoorbeeld gemeengoed voor wasmachines, TV's, auto's, maar ook voor woningen en gebouwen.

Energielabel: A is zeer energiezuinig huis

Energielabel: A is zeer energiezuinig huis

Energielabel voor woningen en gebouwen

In geval van een Energielabel voor een woning of gebouw geeft het de energiezuinigheid aan, dat wil zeggen, hoe minder energie de woning jaarlijks verbruikt, des te lager zijn de jaarlijkse energiekosten en des te beter zal het Energielabel zijn. Het hoogst haalbare voor een woning is A++.

Wat is van invloed op de bepaling van het Energielabel van een woning ? Dat is bijvoorbeeld hoe goed de woning ge soleerd is, maar ook zijn energiezuinige verwarmingsbronnen als HR+-ketels van invloed.

Zonnepanelen = goed voor Energielabel

Indien een woning over een photovolta sche installatie (zonnepanelen) of zonneboiler installatie beschikt, dan betekent het dat de jaarlijkse energiekosten veel lager zijn dan een reguliere woning en heeft direct invloed op de hoogte van het Energielabel.

Energielabel vanaf 2014 verplicht

Hoewel bij verkoop van een woning het nu al verplicht is om deze te voorzien van een Energielabel zijn er nog geen sancties indien dat niet gebeurt.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Energielabel bepalend voor verkoopwaarde

In de afgelopen 15 jaar (1997-2012) zijn de Energieprijzen met 120 % gestegen, terwijl reguliere producten en diensten met gemiddeld slechts 35 % stegen (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek). Met die wetenschap is een energiezuinige woning veel goedkoper dan een niet-energiezuinige woning. Dat zal direct van invloed zijn op de verkoopwaarde van de woning.

Naast de besparing op energiekosten zorgt de PV-installatie ook voor een hogere verkoopwaarde waardoor u uw investering dubbel en dwars terugverdient !

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.