Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Gerechterlijke uitspraak 20 juni 2013

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering

De Europese rechterlijke macht heeft op 20 juni 2013 een uitspraak gedaan die effect heeft op alle partikuliere consumenten die investeren in een zonnepanelensysteem dat aangesloten zit op het reguliere elektriciteitsnetwerk van de energiebedrijven. (Circa 98% van de installaties valt daar onder.)

BTW Ondernemer

In het kort houdt de uitspraak in dat een consument die in het bezit is van een netgekoppelde PV-installatie stroom levert aan de energiemaatschappij en daardoor in feite (fiscaal) BTW-ondernemer is geworden. Dat betekent onder meer dat deze partikuliere consument de volledige btw van de investering in een zonnepaneleninstallatie mag terugvorderen!

BTW terugvorderen

De Nederlandse Belastingdienst heeft in reactie op de uitspraak duidelijk aangegeven wat uw rechten en plichten zijn. En voor de verandering pakt dat positief uit !

Allereerst mag u volledig zelf beslissen of u wel of niet als fiscaal btw ondernemer wil worden beschouwd. Dat betekent simpelweg dat indien u het niet wilt, u gewoon de installatie aanschaft, 21% btw over de hardware betaalt en 6% over de montage/plaatsingskosten.

Kopen installatie

U dient als eerste een zonnepaneleninstallatie te kopen. Na opdrachtverstrekking zal de installatie geleverd en geplaatst worden en ontvangt u een rekening van de installateur. Met deze rekening kunt u zich als btw ondernemer aanmelden bij de belastingdienst door het simpelweg downloaden en invullen van een formulier. Deze aanmelding dient te gebeuren in hetzelfde kwartaal waarin de rekening wordt gestuurd (let op de factuurdatum).

De rekening moet op de naam van de persoon staan op wiens naam ook het energiecontract met de regionale energieleverancier (bijvoorbeeld Nuon) staat.

Na enkele weken ontvangt u een btw nummer.

BTW nummer

Nadat u een btw nummer hebt gekregen ontvangt u automatisch een btw-aangifte c.q. terugvorderingsformulier van de Belastindienst.

Dit eenvoudige formulier (is door de Belastingdienst voorzien van een toelichting) dient u in te vullen en digitaal te verzenden. Middels dit formulier ontvangt u de volledige btw terug.

Ontheffing

De volgende stap die u dient te nemen is het aanvragen van ontheffing van btwverplichtingen bij de Belastingdienst. Dit betekent dat u geen periodieke aangifte meer hoeft te doen, maar dat u eenmaal per jaar een formulier hoeft in te vullen zodat de Belastingsdienst kan zien of u nog aan de voorwaarden voldoet.

Forfaittair bedrag

De Belastingdienst bepaalt een forfaittair bedrag van tussen de 20 en 100 euro per jaar die u dient te dragen. (zie tabel hieronder).

Opwekvermogen in Wattpiek per jaar (na saldering)

Forfaittair bedrag

0 - 1000

€ 20

1001 - 2000

€ 40

2001 - 3000

€ 60

3001 - 4000

€ 80

4001 -5000

€ 100

Conclusie:

Voor het grootste deel van de consumenten is het interessant om om volledige teruggave van BTW te vragen: het is relatief heel weinig moeite om zowel een BTW-nummer aan te vragen als terug te vorderen en ontheffing te vragen. Daarnaast is de jaarlijkse afdracht ook minimaal ten opzichte van het BTW-bedrag.

Uw terugverdientijd zal nog korter zijn hierdoor !

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.