Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Een zonnepanelen installatie heeft een 'zelfreinigende' functie omdat de zonnepanelen in een bepaalde hoek worden geplaatst (optimale hellingshoek is circa 30 ) waardoor bijvoorbeeld sneeuw en ijs niet lang op de oppervlakte kunnen blijven liggen. Ook bijvoorbeeld stof en roet verdwijnen omdat er door de regen een 'wassend' effect ontstaat.

Regelmatige controle en reiniging is verstandig

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig

Voorbeelden van vervuiling

 • andere gebouwen

 • dakkappelen, vlaggen, antenntes

 • andere panelen

 • bomen

 • afval & vervuiling zoals bladeren van bomen of stof

 • sneeuw & ijs

 • vervuiling van de zonnepanelenoppervlakte

Zelf controleren

Het is verstandig om met de wisseling van seizoenen of bijvoorbeeld 1 keer per 4 maanden even het dak op te gaan om de gehele installatie na te lopen. Afhankelijk van de situatie zou u dat circa 1 uur per keer mogen kosten. U kunt naast controle op beschadiging ook gelijk met een waterslang en eventueel met een spons de panelen reinigen. Gebruik geen schoomaakmiddel ! Schoonmaken doet u om zo weer een maximaal rendement mogelijk te maken. Natuurlijk moet u bij - vermoedelijke - problemen eerder uw zonnepanelen nazien.

Zonnepanelen op een hellend dak aanbrengen is vakwerk

Zonnepanelen op een hellend dak aanbrengen is vakwerk

Automatische reinigingssystemen

Op bijvoorbeeld grote gebouwen of in de buurt van sterk vervuilende industrie is het noodzakelijk dat er regelmatig gereinigd wordt. In het kader van kostenbesparing bestaan er volautomatische systemen waarbij sterk bezuinigd wordt op dure loonkosten. Er zijn verschillende systemen, maar primair wordt er gebruik gemaakt van een rij nozzles (spuitkoppen) op essenti le punten bij elk zonnepaneel. Vanzelfsprekend zitten deze nozzles aan de bovenkant. Op een zelf aan te geven intervalperiode spuiten deze nozzles met lagedruk water de panelen schoon. Afhankelijk van de vervuiling kan dit systeem eens per 2 of drie dagen in werking treden, maar minimaal 1 keer per 2 weken om mogelijk vuil tegen te gaan.

Installatie van een dergelijk systeem dient wel door de vakman te gebeuren.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.