Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Aansluiting op het netwerk

De aansluiting op het openbare electriciteitsnetwerk is een belangrijk onderdeel van uw PV installatie. Zonder die aansluiting kunt u niet uw 'teveel'geproduceerde electriciteit afleveren en daar een opbrengst voor ontvangen. De andere kant van het verhaal is dat indien uw behoefte aan electriciteit op enig moment groter is dan uw PV-installatie kan leveren u de extra electriciteit ook niet kunt betrekken indien uw aansluiting op het electriciteitsnetwerk niet goed functioneert. Een goede aansluiting op het net is dus essentieel. Wat komt daar allemaal bij kijken ?

Aanmelding op het netwerk

Zodra het vermogen en de locatie van de fotovolta sche PV installatie vasstaan zal u of de installateur contact moeten opnemen met uw Energiebedrijf om de technische details van de plaatsing en aansluiting op het openbare netwerk door te gaan nemen. Belangrijke elementen hierbij zijn: waar komt de installatie te staan (in verband met de infrastructuur van het openbare netwerk: kan er überhaupt een aansluiting gerealiseerd worden op de gewenste locatie ?). Aan de hand van de gesprekken dienen berekeningen te worden gemaakt in combinatie met een schema van de technische installatie dat tezamen met het datablad van de gewenste omvormer een totaalplaatje moet opleveren hoe en waar en op wat voor manier uw installatie kan worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Meters

Essentieel voor de bepaling van de kosten en de afgenomen en geleverde stroom zijn de zogenaamde meters die geplaatst worden tussen omvormers en het netwerk. Op basis van de uitkomsten van de geijkte meter wordt ook de zogenaamde Saldering uitgevoerd: hierbij wordt allereerst de afgenomen en geleverde hoeveelheid stroom met elkaar verrekend en bij een overschot of een tekort wordt er hetzij een opbrengst gerealiseerd en anderzijds een kostenpost.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.