Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Onderhoud 

Net als in elke andere installatie kunnen ook storingen optreden in fotovoltaïsche systemen ofwel uw zonnepanelen installatie. Deze storingen kunnen variëren van bekabeling die losgaat door een storm of door verkeerd gebruik van materialen dat reeds na 10 jaar de bekabeling begint af te brokkelen en de kern bloot komt te liggen of wellicht heeft u waterschade gehad en heeft de omvormer in uw huis daar problemen door gekregen.

Alles is mogelijk, echter is het wel zo dat bij een gedegen installatie door een vakman er daarna zelden of nooit storingen zullen optreden. U kunt normaliter vele jaren probleemloos genieten van de gegenereerde zonne-electriciteit.

Overdrachtprotocol

De bouwer of installateur van een PV-installatie moet voor de ingebruikneming de door hem geleverde installatie goed testen en de testresultaten registreren. Tevens moet een zogenaamd overdrachtprotocol worden opgesteld ten behoeve van de eigenaar c.q. opdrachtgever. De installatie moet organoleptisch en meetkundig gecontroleerd worden conform de voorschriften van DIN VDE 0100 delen 610 en 712. Daarnaast dienen alle schema's, tekeningen e.d. van elk onderdeel aanwezig en gecontroleerd te zijn. Deze documentatie wordt overgedragen aan de eigenaar, maar fouten blijven voor verantwoording van de installateur.


Meer informatie (klik op de afbeelding voor meer informatie)


Plaatsing zonnepanelen

Onderhoudscontract

De meeste erkende zonnepanelen installateurs bieden ook meerjarige onderhoudscontracten aan voor niet al te hoge prijzen. Hierin zit vaak een jaarlijkse controle en reinigingsbeurt alsmede een calamiteitendienst. Hierdoor weet u zeker dat uw installatie de maximale opbrengst zal genereren voor een lange tijd.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.