Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen? 

Nadelen:

  • Grotere investering

  • Salderingsregeling wordt afgebouwd van 2023 tot en met 2030 (huidige stand der zaken)

  • Niet iedereen vindt zonnepanelen op een dak een mooi gezicht

  • Beschaduwing

  • Neemt ruimte in uw woning in (t.b.v. bekabeling en omvormer)

  • Opbrengst van zonnepanelen daalt jaarlijks licht (ongeveer half procent minder stroom). Na 25 jaar is het rendement van zonnepanelen circa 12,5% lager dan in het eerste jaar.

Slechte daken

Bijna geen enkel dak heeft de optimale hellingshoek enoptimale azimut ori tatie voor zonnepanelen. Echter zijn meer gebouwen geschikt voor zonnepanelen dan mensen denken. Een geringe afwijking van de ideale hoek of ori ntatie hoeft namelijk geen enkel probleem te zijn. Indien u een schuin dak hebt en u wilt de zonnepanelen daarop laten installeren, dan bent u grotendeels afhankelijk van de hellingshoek en azimut van dat dak. Bij installatie kan er wel iets gevarieerd worden, maar niet veel. Het kan voorkomen dat uw dak de meest slechte positief heeft, waardoor een PV-systeem veel minder rendabel wordt, (de slechtste positie ten opzichte van de beste scheelt bijna 50 %: lees hier verder over optimale hellingshoeken en afwijkingen daarvan.

Grotere investering

Afhankelijk van het soort installatie en wat voor energie-opbrengst bent u tussen de € 3.500 en € 25.000 kwijt, excl. eventuele subsidies. Dit zijn substantiële bedragen in vergelijking met bijvoorbeeld een nieuwe CV-ketel (€ 1.500-2.500). U krijgt er natuurlijk wel veel voor terug: een sterke besparing op uw energiekosten, een waardeverhoging van uw woning, een beter energielabel, goed voor het milieu etc. Vooral indien u de intentie hebt om minimaal 7 tot 8 jaar in uw huidige woning te blijven, heeft u voordeel: u verdient dan de complete installatie terug en u kunt bij verkoop van uw woning een hogere verkoopwaarde bedingen.

Weinig zon in Nederland en België? NEE!

Het is een veelgehoord vooroordeel dat zonne-energie in de Benelux niet rendabel zou zijn omdat de zon hier te weinig zou schijnen. Dat is echter volstrekte onzin: de kwaliteit van de zonnepanelen is in de afgelopen 10 jaar dusdanig doorontwikkeld dat zelfs op een bewolkte sombere dag en er nog voldoende zonlicht is voor het genereren van energie. Daarnaast zijn Nederland en België veel zonniger dan menigeen denkt.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?


Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.