Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Zonne-energie is goed voor het milieu

Fotovolta sche techniek (PV-techniek) benut de grootste bron van gratis energie die beschikbaar is. Zonne-energie heeft als enige de capaciteit om nu en in de komende tienduizenden jaren de gehele wereldbevolking van energie te voorzien. De verwachting is dat met het opraken van de fossiele brandstoffen de technologie voor zonne-energie het belangrijkste zal worden. Naast de onuitputtelijkheid heeft zonne-energie nog een enorm voordeel: het negatieve effect op het milieu is te verwaarlozen, zeker in vergelijking met de andere methodes om electriciteit op te wekken.

1. Bespaart CO2

Groene energie

Groene energie

Voor de productie van zonnepanelen is energie nodig uit fossiele brandstoffen, waarbij CO2 vrijkomt. Echter na 3 jaar produceren van electriciteit is het moment aangebroken dat er evenveel CO2 is bespaard als dat er is vrijgekomen bij de productie van de panelen. In de 22 jaren die daarop volgen (bij een gemiddelde levensduur van ene PV-systeem van 25 jaar) besparen we fors op CO2, dus goed voor het milieu. Het milieu centraal is een belangrijke pijler van de internationale organisatie voor zonnepanelenfabrikanten (EPIA).

2. Grondstof zonnepanelen bijna onuitputtelijk

duurzame energie

duurzame energie

De belangrijkste grondstof van zonnecellen is silicium, wat het hoofdbestanddeel van zand is en waar volgodnde van aanwezig is. Delen van zonnecellen kunnen hergebruikt worden, echter nog niet voor 100 %.

3. Verminder gebruik fossiele brandstoffen

Duurzaam

Duurzaam

Naast CO2 uitstoot is het ook noodzakelijk om grote energiecentrales te bouwen om de fossiele brandstoffen te kunnen benutten. Dit gaat vaak gepaard met grote afvalstromen en vervuiling van het natuurlandschap. Met zonnepanelen is dat probleem niet aanwezig.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.