Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Soorten installaties 

Verschillende soorten installaties

Voor het benutten van het zonnelicht en het omzetten daarvan naar bruikbare energie kunnen we primair een drietal soorten installaties onderscheiden:

 • netgekoppelde PV-installaties

 • standalone of autonome PV-installaties

 • zonneboiler installaties

Zonneboiler

Om met de laatste te beginnen: een zonneboiler is in feite een compleet ander systeem dan een PV-systeem, bijna andere soorten zonne energie. Het gaat hier primair om het verwarmen van vloeistoffen en niet om het omzetten van zonlicht in bruikbare electriciteit. Een zonneboiler werkt op basis van vloeistoffen die verwarmte worden en deze warme afgeven aan de boiler die hiermee water verwarmt dat gebruikt kan worden in huis. Lees hier meer over wat is een zonneboiler. Het werkt dus in feite ook met andere soorten zonne panelen.

Autonome PV installaties

Standalone of autonome PV installatie

Standalone of autonome PV installatie

Deze zogenaamde autonome of standalone PV-installaties zijn nergens op aan gesloten en volledig self-supporting. In weze betekent dat dat in dien er teveel electriciteit gegenereerd wordt dit moet afvloeien of tijdelijk moet worden opgeslagen. Bij een tekort aan stroom is er hetzij geen oplossing, hetzij kan dan de tijdelijke voorziening aangesproken worden. Evenwel bestaat hierbij niet de mogelijkheid dat u geld ontvangt omdat u geen electriciteit aan het openbare electriciteitsnetwerk kunt leveren. Een belangrijk verschil tussen een standalone versie en een netgekoppelde PV-installatie is de zonne-accu. Hieronder staan alle verschillen op een rij.

Netgekoppelde PV installaties

Netgekoppelde PV installatie

Netgekoppelde PV installatie

Dit zijn zonnepaneelsystemen die gekoppelde zijn aan het openbare electriciteitsnetwerk. Er kan op die manier een uitwisseling plaatsvinden tussen het PV-systeem en het netwerk: indien er 'teveel' stroom wordt gegenereerd dan wordt dat automatisch doorgevoerd naar het openbare netwerk waarbij registratie plaatsvindt van de hoeveelheid geleverde electriciteit. Indien het PV-systeem op een gegeven moment te weinig genereert dan 'springt'het openbare net bij door extra electriciteit te leveren. De geleverde en teruggeleverde electriciteit worden met elkaar verrekend.

Verschillen netgekoppeld en autonoom installatie

 • netgekoppeld is verbonden met het openbare electriciteitsnetwerk, standalone is nergens aan gekoppeld

 • bij netgekoppeld krijgt u betaald voor levering en moet u betalen bij afname. Standalone betaalt u niets en ontvangt u niets

 • standalone wordt veel gebruikt in afgelegen situaties zoals bij vakantiewoningen, boerderijen e.d.

 • standalone versie is vaak wat duurder omdat er meestal extra capaciteit wordt ingebouwd om te voorkomen dat men zonder electriciteit komt te zitten

 • bij een standalone versie wordt gebruik gemaakt van een zonne-accu met een grote capaciteit

 • bij een standalone versie hoef je geen omvormer te hebben, het kan echter wel. Bij een netgekoppelde PV installatie moet je een omvormer hebben

 • in winterperiodes hebben standalone versies vaak te weinig opbrengst en moet men extra electriciteit genereren met bijvoorbeeld een dieselgenerator

Offerte

Ook zonnepanelen op uw dak ?

Gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen.


Meer informatie over de werking van zonnepanelen (klik op de afbeelding voor meer informatie)

 • Zonne-energie
 • Fotovoltaïsche techniek
 • De zonnecel
 • Hoe werkt een zonnepaneel?
 • Omvormer
 • Electriciteit terugleveren
 • Soorten installaties
 • De Zonneboiler

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.