Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Hoe werkt het? 

De energie behoefte zal in de komende 30 jaar verdubbelen. Prijzen voor energie zullen dan ook gaan stijgen en u zult dat ook gaan merken. Een uitstekende oplossing is het gebruiken van zonne-energie: het is gratis, er is voldoende van en het is schoon en milieuvriendelijk.

Zonne-energie is voor een ieder bereikbaar en rendabel. Daarover zullen we u verder gaan informeren met rekenvoorbeelden e.d., maar allereerst proberen we u op eenheldere manier uit te leggen hoe het gehele systeem in elkaar zit (werking zonnepanelen) waardoor u dankzij zonlicht in staat bent om uw electriciteitskosten naar nul terug te brengen. Hieronder kunt u een keuze maken uit de verschillende onderdelen:


Meer informatie over de werking van zonnepanelen (klik op de afbeelding voor meer informatie)

 • Zonne-energie
 • Fotovoltaïsche techniek
 • De zonnecel
 • Hoe werkt een zonnepaneel?
 • Omvormer
 • Electriciteit terugleveren
 • Soorten installaties
 • De Zonneboiler

Electriciteit óf warmte opwekken

Grofweg zijn er twee methodes waarmee u zonnelicht kunt benutten: bij de ene wordt electriciteit opgewekt en bij de andere wordt warmte opgewekt (zonneboiler). Het zijn beide verschillende methodes en niet bruikbaar voor elkaars toepassingen. De methode gebruikte meestal de warmte van de zon om een bepaalde vloeistof te verwarmen die door buizen lopen die aan het zonlicht blootgesteld worden. Deze methode wordt meestal gebruikt om water te verwarmen of als vloerverwarming.

De eerste methode maakt gebruik van Fotovolta sche techniek om electriciteit op te wekken. Deze methode wordt het meest toegelicht op deze website.

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.