Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

De zonnecel 

Wat is een zonnecel eigenlijk ?

Een zonnecel is is een stuk materiaal bestaande uit verschillende van elkaar ge soleerde lagen die de fotonen van zonnelicht omzetten in electriciteit die afgetapt kan worden.

Rendement zonnecellen

De belangrijkste electrische parameter c.q. indicator van een zonnecel is het zogenaamde rendement. Dat is de verhouding van de afgegeven electriciteit ten opzichte van de hoeveelheid zonlicht die het oppervlak van de zonnecel bestraalt.

Het gangbare rendement van kristallijne zonnecellen ligt tussen 12 % en 18 %.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Soorten zonnecellen

Monokristallijne zonnecellen

Polykristallijne zonnecellen

Amorfe zonnecellen

Er zijn twee soorten kristallijne zonnecellen: de monokristallijne en de polykristallijne zonnecellen. Het rendement van een monokristallijne zonnecel is enkele procenten hoger.

Er is een duidelijk verschil in uiterlijk: de oppervlakte van monokristallijne zonnecellen is egaal zwart en heeft geordende electroden, terwijl een polykristallijne zonnecel een soort gebroken schervenpatroon vertoont. Dit soort zonnecellen wordt veel gebruikt in landen als Nederland en Belgi waar het niet altijd zonnig is.

De goedkoopste soort zonnecel met het minste rendement is de zogenaamde amorfe zonnecel. Deze is uit niet-kristallijn silicium vervaardigd en wordt veelal toegepast voor toepassingen waarbij weinig vermogen nodig is, zoals bijvoorbeeld het opladen avn horloges en calculators. Voor zwaardere toepassingen worden meestal monokristallijne

Monokristallijne zonnecel Polykristallijne zonnecel Amorfe zonnecel

Maximale waarde van 0,5 Volt

Een gemiddelde zonnecel kan maximaal 0,5 Volt opwekken, afhankelijk van de zonnestraling en de omgevingstemperatuur. Het aparte is dat de maximale opbrengst van een zonnecel beter is op een koele zomerdag dan op een hele warme winterdag.

Serieschakeling

Om voldoende electriciteit op te kunnen wekken is het noodzakelijk dat er meerdere zonnecellen in serie geschakeld worden. We praten dan in feite over een zonnepaneel.


Meer informatie over de werking van zonnepanelen (klik op de afbeelding voor meer informatie)

 • Zonne-energie
 • Fotovoltaïsche techniek
 • De zonnecel
 • Hoe werkt een zonnepaneel?
 • Omvormer
 • Electriciteit terugleveren
 • Soorten installaties
 • De Zonneboiler

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.