Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Opbrengsten van zonnepanelen

Naast het voorzien in uw eigen electriciteitsbehoefte heeft een zonnepanelensysteem ofwel Photon Volta c (PV)-installatie nog een ander voordeel: u krijgt geld voor uw teruggeleverde electriciteit , natuurlijk uitgaande van een zogenaamde netgekoppelde PV-installatie, ofwel een PV installatie die aangesloten is op het openbare electriciteitsnetwerk van de Energiebedrijven. Bij een standalone PV-installatie kunt u geen geld ontvangen van Energiebedrijven, simpelweg omdat u de electriciteit niet kunt terugleveren.

2 opties

Bij de meeste huishoudens is het zo dat de PV installatie een groot deel van de electriciteitsbehoefte dekt, maar niet voor 100 %. Dat betekent dat op piekmomenten er electriciteit wordt afgenomen bij een energiebedrijf en op momenten dat u meer electriciteit genereert dan u afneemt, dit teruggeleverd wordt aan het energiebedrijf. Eerst vindt dan een verrekening per kwH plaats en pas bij een surplus zult u een opbrengst hebben. De tweede optie is dat u structureel overcapaciteit hebt en dit teruglevert aan het energiebedrijf.

Aantal personen in huishouden

Gemidd.gebruik in kWh per jaar

Besparing op de electriciteitskosten (gem. € 0,23 per kwh) 30 % van verbruik

Opbrengst voor teruggeleverde KwH (gem. € 0,23 per kwh). 70 % van verbruik

1

2405

€ 165,94

€ 387,20

2

3533

€ 243,77

€ 568,81

3

4114

€ 283,86

€ 662.35

4

4733

€ 326,57

€ 762,01

5

5337

€ 368,25

€ 859,25

6

5430

€ 374,67

€ 874,23

Gem.per huishouden

3480

€ 240,12

€ 560,28

Subsidieregelingen

Elke kwh brengt u iets op: hetzij bespaart u op uw directe energiekosten omdat u uw eigen electriciteit genereert en anderzijds krijgt u een bepaalde opbrengst.

Besparing is afhankelijk van ontwikkeling prijzen

In alle berekeningen op deze website gaan we uit van een stabiele electriciteitsprijs van € 0,23 per kwH. Ook voor het berekenen van de terugverdientijd van een zonnepanelensysteem gaan we uit van een stabiele prijs voor een periode van 10 tot 20 jaar. De waarheid zal natuurlijk anders zijn. De algemene verwachting is dat de energieprijzen in de toekomst zullen stijgen in verband met toenemende schaarste, strengere regelgeving (bijvoorbeeld om rampen als in Japan te voorkomen), interne problemen in de OPEC-landen (de zogenaamde Arabische lentes) en forse groei van opkomende economie n zoals India, China en Brazili .

Conclusie: in werkelijkheid zal de besparing groter zijn en de terugverdientijd van een installatie korter.

Wie verstrekken er subsidies ?

  • landelijke overheid

  • provincies

  • gemeente

Regionele zonnepaneelinstallateurs

Juist vanwege de provinciale en gemeentelijke subsidiemogelijkheden is het belangrijk om zaken te doen c.q. offertes aan te vragen bij regionale bedrijven. Deze bedrijven kennen de ins & outs van bijvoorbeeld het subsidiebeleid en mogelijkheden van uw gemeente.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.