Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Hoe nu verder met aanschaf zonnepanelen ?

Zoals uit recent onderzoek van Uneto-VNI is gebleken is ruim 61 % van de woningeigenaren in Nederland ge nteresseerd in zonnepanelen, waarvan circa 77 % interesse heeft in de aanschafprijs van panelen, 73 % in de terugverdientijd en 68 % in de mogelijke subsidies.

Dit zijn indrukwekkende getallen en gelukkig wordt op elk van deze kwesties ingegaan op deze website, te weten:

- de aanschafprijs van zonnepanelen-systeem
- de terugverdientijd van zonnepanelen-systeem
- de subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen-systeem

Kanttekening: Zonnepanelen installatie

Monteren omvormer

Wat u nodig hebt aan (vermogen van) zonnepanelen, de specifieke (installatie) situatie van uw woning zijn allemaal factoren van invloed op de investering die gedaan moet worden. In feite zijn twee dingen van belang voor aanschafprijs & terugverdientijd: krijgt u wel of geen subsidie en met welke installateur gaat u in zee ?

Met name het laatste is een item waar u zelf actie op kunt ondernemen via deze website: wij adviseren om meerdere offertes aan te vragen voor de installatie van een PV-systeem: de concurrentie en daardoor prijsverschillen zijn groot en de moeite waard.

Door éénmalig een offerte-aanvraag in te vullen krijgt u tot zes verschillende offertes/aanbiedingen van bedrijven bij u in de regio, geheel vrijblijvend: het verplicht u tot niets !

Zonnecellen subsidie ?

Subsidie is er in vele vormen en maten. Niet alleen complete PV-systemen worden gesubsidieerd, maar soms ook alleen de kleine onderdelen zoals zonnecellen. Vraag de vakman bij u in de regio: zij kenen alle gemeentelijke, provinciale, landelijke en Europese subsidies waar u gebruik van kunt maken. Vragen staat vrij, kost u niets !

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.