Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Het ontwerp van een netgekoppelde PV installatie

Bij het ontwerp van een Fotovolta sche installatie die aan het openbare electriciteitsnetwerk is gekoppeld dienen enkele belangrijke elementen in het ontwerp meegenomen te worden, te weten:

  • Energiebehoefte en capaciteit

  • De aard van de netgestuurde omvormer

  • De aansluiting op het netwerk

  • Beveiliging

  • Overschaduwing

Schema zonnepanelen

Bepaling van de energiebehoefte

Er zijn vele redenen om te kiezen voor het opwekken van electriciteit middels zonne-energie, maar een hele belangrijke is het terugbrengen van de energierekening tot een minimaal niveau, het liefste nul. Uitgangspunt daarbij is uw huidige en toekomstige energiebehoefte: gaat u in de toekomst wellicht grote energieslurpende apparaten aanschaffen of gaat u juist alles doen om uw energiebehoeft en -verbruik niet te laten groeien in de toekomst en wellicht zelfs te verminderen ? Dat kan niet alleen door zuiniger te worden, maar ook door te investeren in het isoleren van uw woning.

Op het moment dat u duidelijk zicht hebt op uw jaarlijkse energiebehoefte (in dit geval de electriciteitsbehoefte) dan kunt u zich gaan afvragen in hoeverre u deze 100 % wilt dekken met een eigen zonnepanelensysteem of bijvoorbeeld voor 50 %. E.e.a. heeft te maken met enerzijds het investeringsbedrag dat u bereid bent te betalen, maar anderszijds ook met de technische mogelijkheden en onmogelijkheden: passen alle zonnepanelen wel op uw dak of in uw tuin, heeft u wel voldoende ruimte in uw woning om omvormer en bekabeling te realiseren ?

Aard van de netgestuurde omvormer

De binnenkant van een standaard omvormer

De netgestuurde omvormer dient een juiste intermediair te zijn tussen enerzijds het PV-systeem en anders het openbare electriciteitsnetwerk. De juiste omvormer is essentieel om een goede werking te waarborgen. Daarnaast dient de omvormer ervoor te zorgen dat u zorgeloos allerlei apparatuur kunt gebruiken.

Aansluiting op het netwerk

Een correcte aansluiting op het netwerk is een voorwaarde om energie aan te mogen leveren bij het Energiebedrijf. Er wordt door de installateur of uzelf een aanmelding gedaan waarbij de wijze van aansluiten en het aansluitpunt door een gekwalificeerd electro-installateur met de netbeheerder wordt afgesproken.

Overschaduwing

Een belangrijke risico-factor voor het rendement van een PV-installatie is de zogenaamde overschaduwing van zonnepanelen door gebouwen, dakkapellen, bomen, afgevallen bladeren, bovengrondse kabels, antennes, sneeuw, ijs enz. Deze kunnen de energie-opbrengst in aanzienlijke mate verlagen.

Schaduw op panelen

Schaduw op panelen

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.