Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Aansluiten zonnepanelen 

Electriciteit is gevaarlijk

Werkzaamheden aan een electrische installatie zijn niet van gevaren ontbloot. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat als iemand onder stroom staat deze niet in staat is om dat deel van het lichaam dat onder stroom staat eraf te halen. Dat heeft te maken met het zenuwstelsel van de mens. De hersenen besturen het gehele lichaam door electrische stroomstootjes door het zenuwstelsel te versturen. Deze stroomstootjes hebben een hele lage spanning van circa 0,1 Volt. Indien u dan onder een spanning komt te staan die groter is dan die 0,1 volt, dan zullen de opdrachten van uw hersenen die verzonden worden via de zenuwen de spieren uiteindelijk niet kunnen bereiken of 'overrulen' waardoor u ongewenst het onder spanning staande deel zult blijven 'vasthouden.'

Indien u een lage spanning ervaart die echter via uw hart loopt, kunt u al in grote problemen komen doordat het hart (dat ook via een electrische ritme vanuit de hersenen wordt bestuurd) van slag raakt, niet meer zal functioneren waardoor zuurstof en bloedsomloop stagneren en binnen 3 tot 5 minuten al hersenbeschadiging of de dood kan intreden.

Ons advies: kies voor de vakman

Gezien de hierboven beschreven risico's is het belangrijk dat werkzaamheden op electriciteitsgebied door een vakbekwaam persoon worden uitgevoerd conform de vigerende NEN, DIN en ISO-normen. Bent u zelf niet vakbekwaam ? Begin er dan niet aan, maar kies voor de vakman of vakvrouw, zowel voor uw eigen veiligheid als voor een optimale werking van uw systeem te garanderen.

Aandachtspunten bij aansluiting

 • PV-systemen worden geïnstalleerd in de open lucht waardoor weersbestendigheid van het electrische deel van belang is. Het systeem moet de juiste IP-beschermingsgraad hebben en de juiste UV- en weerbestendigheid hebben.

 • Zonnepaneelsystemen kunnen niet spanningsvrij worden gemaakt of uigestchakeld worden. Tijdens de montage staan ze onder spanning en wordt de volle bedfijfsspanning geleverd zodra het licht wordt. Al bij relatief geringe zonnestraling wordt er veel spanning geleverd

 • Veel electrospecialisten werken alleen met wisselstroominstallaties, terwijl het deel gelijkspanning bij zonnepanelen systeem groot is. Dit vereist extra aandacht en andere procedures.

 • De PV-generator levert een zuivere gelijkstroom die bij een isolatiefout een continue vlamboog kan veroorzaken (net als bij een lasapparaat).

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?


Meer informatie (klik op de afbeelding voor meer informatie)

 • Doe het zelf?
 • Plaatsing zonnepanelen
 • Aansluiten zonnepanelen

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.